Duurzaamheid en Verbinding

Duurzaamheid & verbinding

Bewust met de aarde omgaan, dat loopt als een rode draad door alles wat wij doen. Wij willen graag bijdragen aan een wereld waarin we minder verspillen en meer delen. Op naar een toekomst waar het voor de volgende generatie ook nog prettig is.

“Het is zo mooi hier en ik vind het zo fijn dat je altijd zo welkom bent”

Anneke (82)

Weggeefwinkel

Met onze weggeefwinkel stimuleren we onze bezoekers spullen te halen en te brengen en proberen we bewustzijn te creëren over de hoeveelheid spullen die er al op de aarde zijn. Heb je zelf nog mooie en goed bruikbare items over? Dan kun je die bij ons langsbrengen. In september 2023 zijn wij begonnen aan de overdracht van deze weggeefwinkel en inloop aan Wij3.0. Wij zullen betrokken blijven, maar zij verhuizen met de Weggeefwinkel naar de andere kant van het plein. Heb je bijzondere items, speciaal voor onze weggeef- acts, neem dan even contact met ons op! Dan maken we een afspraak om het in ontvangst te nemen.

Marianne (vaste bezoeker bij de weggeefwinkel): ’Het ergste van de corona periode vond ik, dat ik hier niet kon komen.’

Koffie- en koekoek

In de koffiehoek in de hal van het gebouw kunnen de bezoekers van de weggeefwinkel terecht voor een kopje koffie en wat lekkers. Zij kunnen een praatje maken met elkaar en met de vrijwilligers van de stichting. Hier vinden waardevolle ontmoetingen plaats, die zorgen voor verbinding van de bezoekers met elkaar en met de wijk. Bezoekers mogen ook helpen in de tuin, met de lunch, het sorteren en soms wordt er een activiteit aangeboden. Er is altijd een host voor de inloop aanwezig. Ook deze inloop verhuist op 2 oktober naar de ruimte van Wij 3.0. Zo zorgen we dat het geweldig sucsesvolle initiatief geborgd blijft in de wijk Lunetten!

Kunstenaar Rob (62):  Tijdens de lockdown: ‘Had ik eindelijk leuke mensen gevonden, gaan jullie dicht!’ En later: ‘Vinden jullie het goed als ik blijf tot sluitingstijd?’


“Ik ben zo blij dat ik hier mag zijn en dat ik niets hoef”

Petra (46)

Pluktuin

Op onze locatie is een pluktuin aanwezig waar wij kruiden en bloemen planten. Hier kunnen de buurtbewoners hun citroenmelisse, munt of magie plukken, stekken ruilen, kennis over kruiden uitwisselen en helpen in de tuin.

De Moenz

De Moenz is de ruimte waarin we feestjes voor kinderen met een beperking vieren, de workshops geven en onze plannen uitwerken. In deze vrolijk aangeklede ruimte bevindt zich ook al onze verkleedkleding en de verhuurartikelen.

Verhuur

We verhuren onze feestkleding, gereedschap, decorstukken, klapstoelen een partytent en nog veel meer voor een zacht prijsje. Dit wordt ook verhuurd via Peerby. Alle opbrengst hiervan gaat naar Limoenz.

Verhuurprijslijst.

Openingstijden 

Weggeefwinkel en Inloop van Wij3.0:

Dinsdag en Donderdag van 09.00u-13.00u

Voor inbreng spullen kunt u ook contact opnemen via info@limoenz.nl of Maria 06-41041960

Spontane opening is te zien aan het open hek en het bord buiten.

Bezoekadres: Treek 15 (voormalig kinderdagverblijf) Utrecht.