Duurzaamheid en Verbinding

Duurzaamheid & verbinding

Bewust met de aarde omgaan, dát loopt als een rode draad door alles wat wij doen. Wij willen graag bijdragen aan een wereld waarin we minder verspillen en meer delen. Op naar een toekomst waar het voor de volgende generatie ook nog prettig is.

“Het is zo mooi hier en ik vind het zo fijn dat je altijd zo welkom bent”

Anneke (82)

‘Weggeef’

In 2021 zijn we de weggeefwinkel en inloop in Lunetten gestart. Hiermee stimuleren we de bezoekers spullen te halen en te brengen en proberen we bewustzijn te creëren over de hoeveelheid spullen die er al op de aarde zijn. In oktober 2023 hebben we deze weggeefwinkel en inloop overgedragen aan Wij3.0.

Wij geven veel kleding weg in onze act en met verschillende spontane acties; bijvoorbeeld een kerst pop-upactie op het winkelcentrum, waar we gratis kerstoutfits uitdelen. Heb je bijzondere items, speciaal voor onze weggeef- acts, neem dan even contact met ons op! Dan maken we een afspraak om het in ontvangst te nemen.

Marianne (vaste bezoeker bij de weggeefwinkel): ’Het ergste van de corona periode vond ik, dat ik hier niet kon komen.’

Verbinding

28 februari 2024 wonnen we de Stimuleringsprijs van het KF Heinfonds. Het plan wat wij instuurde en waarmee we de prijs binnen sleepten heet O!maatje. In dit plan beschrijven we hoe wij geloven in een gelijkwaardig maatjesproject waarin we matches maken tussen senioren en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Om de pilot uit te voeren kregen we een x bedrag en 10 maanden de tijd om te onderzoeken of onze aannames kloppen. Mocht het zo zijn dat we na 10 maanden tot de conclusie komen dat deze vorm van een maatjesproject haalbaar is, dan ontwikkelen wij het door in een methodiek én/of borgen we het binnen een andere organisatie. Wil je deelnemen of samenwerken in deze pilot? Je bent van harte welkom . Neem contact op via info@limoenz.nl.

Kunstenaar Rob (62):  Tijdens de lockdown: ‘Had ik eindelijk leuke mensen gevonden, gaan jullie dicht!’ En later: ‘Vinden jullie het goed als ik blijf tot sluitingstijd?’


“Ik ben zo blij dat ik hier mag zijn en dat ik niets hoef”

Petra (46)

Pluktuin

Op onze locatie is een pluktuin aanwezig waar wij kruiden en bloemen planten. Hier kunnen de buurtbewoners hun citroenmelisse, munt of magie plukken, stekken ruilen, kennis over kruiden uitwisselen en helpen in de tuin.

De Moenz

De Moenz is de ruimte waarin we feestjes voor kinderen met een beperking vieren, de workshops geven en onze plannen uitwerken. In deze vrolijk aangeklede ruimte bevindt zich ook al onze verkleedkleding en de verhuurartikelen.

Verhuur

We verhuren onze feestkleding, gereedschap, decorstukken, klapstoelen een partytent en nog veel meer voor een zacht prijsje. Dit wordt ook verhuurd via Peerby. Alle opbrengst hiervan gaat naar Limoenz.

Verhuurprijslijst.

Openingstijden 

Weggeefwinkel en Inloop van Wij3.0:

Dinsdag en Donderdag van 09.00u-13.00u

Voor inbreng spullen kunt u ook contact opnemen via info@limoenz.nl of Maria 06-41041960

Spontane opening is te zien aan het open hek en het bord buiten.

Bezoekadres: Treek 15 (voormalig kinderdagverblijf) Utrecht.