Over Ons

Oprichters

Maria van Amerongen

Ik ben Maria van Amerongen (1980) en ben  opgegroeid in Wijk bij Duurstede. Een deel van mijn jeugd bracht ik met mijn ouders en zus in Costa Rica door. Daar ontstond mijn liefde voor Zuid-Amerikaanse muziek, kleurrijke interieurs en exotisch eten. Eenmaal terug in Nederland doorliep ik de Vrije School in Zeist. Waar mijn creativiteit enorm gevoed werd. Het schoolse systeem was niet helemaal mijn manier van leren, ik ben een echte doener!

Na de middelbare school heb ik de opleiding SPW gedaan en ook daar leerde ik het meest van mijn stage. Ik heb daarna op verschillende zorginstellingen gewerkt voor mensen met een verstandelijk beperking. Ik merkte dat de manier waarop ik werd verwacht te werken, niet de manier was waar ik achter kon staan. Er was, wat mij betreft, te weinig ruimte voor aandacht en liefde. Ik ben toen samen met Mike zelf een logeerhuis gestart in de wijk Zuilen. Het logeerhuis is na 20 jaar nog steeds een feit en na zoveel jaren werk ik nog steeds met heel veel plezier met deze kinderen. 

Nu we Stichting Limoenz hebben opgestart, voel ik mij compleet in alles wat ik doe. Er zijn zoveel mooie dingen op de wereld en samen met Anna en Marieke lukt het goed om die mooie dingen naar voren te halen. Ik geloof heel erg dat als je iets wilt veranderen, dat echt bij jezelf begint. Essentieel daar in is het, voor mij, om positiviteit , liefde en geluk door te geven en daarmee anderen te inspireren.

Anna van Amerongen

Ik ben Anna van Amerongen (1978). Opgegroeid in Costa Rica en heb veel van de wereld gezien, mede namens mijn reislustige ouders.
Ik doorliep de Vrije School en heb daarna een deel van de studie Creatieve therapie gedaan. Daar kwam ik er achter dat ik beter in de praktijk leer en ben overgestapt naar CW (cultureel werker). Ik leer dus het beste door in het echte leven te ervaren. Ik heb veel ervaring in de gehandicaptenzorg. Op dit moment werk ik in het kleinschalige logeerhuis, waar ik kan werken zoals ik het liefste doe. Vanuit de relatie en met veel liefde en aandacht. Mijn creatieve brein, samen met mijn zorgzame karakter, zorgen ervoor dat ik mogelijkheden zie in werkelijk álles en iedereen! Met veel geur en kleur pluk ik de dag en barst ik van de ideeën! Ik houd ervan om groots te denken. Deze eigenschappen en mijn ervaringen zet ik graag in bij Limoenz. Het lukt mij daardoor goed om de ander te zien en zo hun kracht te vinden. Door stichting Limoenz op te zetten en te draaien, lijkt alles wat ik belangrijk vind samen te komen én worden andere kwaliteiten, zoals creatief bezig zijn en fotograferen weer wakker gemaakt. Ik word heel gelukkig van de momenten die bij Limoenz ontstaan. Ik voel mij door hier mijn energie in te stoppen, completer als mens.


Marieke Veenhof

Ik ben Marieke geboren in Utrecht in 1979. Met veel liefde werkte ik sinds ik 17 was al op de geriatrische afdelingen van verzorgingshuizen. Ik maakte de plees schoon bij gezinnen waar moeders uit vielen. Ik haalde mensen met een dwarslaesie uit hun luier en ik nam dakloze mensen mee naar huis voor kerst. Ik ontdekte dus al vroeg dat ik blij word van ‘geven om anderen’. Nu mijn dagelijkse werk bestaat uit trajectbegeleiding van dakloze burgers, (daar waar problemen vaak de eerste aandacht vragen), merkte ik dat ik iets vrolijks en liefs wil doen om in balans te blijven. Limoenz behelst dit helemaal voor mij. Met Anna en Maria rol ik van het ene magische moment in het andere. Het raakt mijn creatieve, speelse, kleurrijke, zorgzame, vrolijke kant.

Daarnaast heb ik altijd een haat /liefde relatie met spullen gehad, die in onze ruimte en met de weggeefwinkel goed tot zijn recht komt. Spullen verbinden zo mensen en hergebruik is beter voor het milieu.

Ik vind dat we best iets beter voor elkaar en de wereld mogen zorgen en zet graag mijn vrije uurtjes in om, samen met mijn vrienden, deze woorden naar daden om te zetten.

Bestuursleden

Janneke Baan – Voorzitter
Is vanuit haar beroepsmatige leven een sociaal makelaar in de stad Utrecht. Zij weet goed welke sociale problemen spelen in de stad en heeft een netwerk binnen het speeltuinwerk en zet zich in voor ‘samen spelen’ projecten in de stad Utrecht.

Martien Lathouwer – Secretaris
Is in zijn professionele leven risico-analist voor Arcadis. Hierdoor heeft hij oog voor duurzaamheid, een netwerk aan mensen waar hij kennis uit kan putten en een scherpe blik op de bedrijfsvoering.

Paulien Ligtvoet – Penningmeester
In het dagelijks leven is Paulien ondernemer. Paulien heeft 4 dochters, waarvan 1 met het RETT-syndroom. Als ervaringsdeskundige is zij goed op de hoogte van de behoeften van kinderen met een beperking en hun ouders. Daarnaast heeft zij enorme kennis op gebied van social media.

Vaste vrijwilligers

 • Medea Lindelauf
 • Freek Zwanenberg
 • Felix van den Hoff
 • Louise Smit
 • Kristel Hogendoorn.

Sponsors en Samenwerkingen

 • Facilicom foundation
 • Willems-Koop Fonds
 • Jonge Honden
 • Museum Tot Zover
 • Duurzame Week Utrecht
 • KNMH
 • Arcadis
 • Camping De Lievelinge
 • The Green Energy Company
 • Innocent
 • MAEX Impuls
 • Mandala Festival
 • Camping de Lievelinge
 • Buurtteam Organisatie
 • Gemeente Utrecht