Over Ons

Oprichters

Maria van Amerongen

Ik ben Maria van Amerongen (1980) en ben  opgegroeid in Wijk bij Duurstede. Een deel van mijn jeugd bracht ik met mijn ouders en zus in Costa Rica door. Daar ontstond mijn liefde voor Zuid-Amerikaanse muziek, kleurrijke interieurs en exotisch eten. Eenmaal terug in Nederland doorliep ik de Vrije School in Zeist. Waar mijn creativiteit enorm gevoed werd. Het schoolse systeem was niet helemaal mijn manier van leren, ik ben een echte doener!

Na de middelbare school heb ik de opleiding SPW gedaan en ook daar leerde ik het meest van mijn stage. Ik heb daarna op verschillende zorginstellingen gewerkt voor mensen met een verstandelijk beperking. Ik merkte dat de manier waarop ik werd verwacht te werken, niet de manier was waar ik achter kon staan. Er was, wat mij betreft, te weinig ruimte voor aandacht en liefde. Ik ben toen samen met Mike zelf een logeerhuis gestart in de wijk Zuilen. Het logeerhuis is na 20 jaar nog steeds een feit en na zoveel jaren werk ik nog steeds met heel veel plezier met deze kinderen. 

Nu we Stichting Limoenz hebben opgestart, voel ik mij compleet in alles wat ik doe. Er zijn zoveel mooie dingen op de wereld en samen met Anna en Marieke lukt het goed om die mooie dingen naar voren te halen. Ik geloof heel erg dat als je iets wilt veranderen, dat echt bij jezelf begint. Essentieel daar in is het, voor mij, om positiviteit , liefde en geluk door te geven en daarmee anderen te inspireren.

Anna van Amerongen

Ik ben Anna van Amerongen (1978). Opgegroeid in Costa Rica en heb veel van de wereld gezien, mede namens mijn reislustige ouders.
Ik doorliep de Vrije School en heb daarna een deel van de studie Creatieve therapie gedaan. Daar kwam ik er achter dat ik beter in de praktijk leer en ben overgestapt naar CW (cultureel werker). Ik leer dus het beste door in het echte leven te ervaren. Ik heb veel ervaring in de gehandicaptenzorg. Op dit moment werk ik in het kleinschalige logeerhuis, waar ik kan werken zoals ik het liefste doe. Vanuit de relatie en met veel liefde en aandacht. Mijn creatieve brein, samen met mijn zorgzame karakter, zorgen ervoor dat ik mogelijkheden zie in werkelijk álles en iedereen! Met veel geur en kleur pluk ik de dag en barst ik van de ideeën! Ik houd ervan om groots te denken. Deze eigenschappen en mijn ervaringen zet ik graag in bij Limoenz. Het lukt mij daardoor goed om de ander te zien en zo hun kracht te vinden. Door stichting Limoenz op te zetten en te draaien, lijkt alles wat ik belangrijk vind samen te komen én worden andere kwaliteiten, zoals creatief bezig zijn en fotograferen weer wakker gemaakt. Ik word heel gelukkig van de momenten die bij Limoenz ontstaan. Ik voel mij door hier mijn energie in te stoppen, completer als mens.


Marieke Veenhof
Ik ben Marieke geboren in Utrecht in 1979. Met veel liefde werkte ik sinds ik 17 was al op de geriatrische afdelingen van verzorgingshuizen. Ik maakte de wc’s schoon bij gezinnen waar moeders uit vielen. Ik haalde mensen met een dwarslaesie uit hun bed en ik nam dakloze mensen mee naar huis voor kerst. Ik ontdekte dus al vroeg dat ik blij word van ‘geven om anderen’. Sinds november ’24 ben ik, mede door mijn werkzaamheden voor Limoenz, van de intensieve zorg voor dakloze mensen overgestapt naar het welzijnswerk, omdat ik steeds sterker ben gaan geloven dat we in de samenleving er écht voor elkaar moeten zijn om het voor iedereen een toffe plek te maken. Dit werk sluit daarom beter aan bij de ambitie die we inmiddels hebben voor Limoenz. Met Anna en Maria en Felix blijf ik van ene magische moment in het andere rollen en onze samenwerking versterkt. Limoenz raakt mijn creatieve, speelse, kleurrijke, zorgzame, vrolijke kant.

Ik vind dat we best iets beter voor elkaar en de wereld mogen zorgen en zet graag mijn vrije uurtjes in om, samen met mijn vrienden, deze woorden naar daden om te zetten.

Felix van den Hoff staat aan de wieg van Limoenz. Al ver voor dat de dames besloten een stichting op te zetten, zorgde hij voor de randvoorwaarden voor de festivalact ‘Las mujeres de los de abajo’. Felix de Flexibele is overal inzetbaar. Portier, bingoballen draaier, soepschepper, feestjes draaien, chauffeurs, reparaties en de dames beschermen tegen hun eigen enthousiasme: hij doet het allemaal. Felix werkt als servicemonteur. Door zijn lieve, rustige en stabiele karakter kan hij van nature goed met bijna alle mensen en de klik die hij heeft mensen met een lichte verstandelijke beperking is wederzijds en bewonderingswaardig.

Bestuursleden

Janneke Baan – Voorzitter
Is vanuit haar beroepsmatige leven een sociaal makelaar in de stad Utrecht. Zij weet goed welke sociale problemen spelen in de stad. Janneke zet zich in voor ‘samen spelen’ projecten, dit sluit feilloos aan bij de inclusie die wij als Limoenz zo hoog in het vaandel hebben. Janneke is als voorzitter ons baken. Zonder haar zouden we stuurloos rondvaren en verdrinken in enthousiasme en onafgemaakte zinnen. Hoewel ze in haar rol als voorzitter wel streng en een doorpakker kan zijn, is ze vooral heel erg lief en springt ze regelmatig bij in praktische zaken. Daarnaast is ze echt een geduldige sparringspartner en bellen we haar met enige regelmaat voor advies of om ons hart te luchten.

Martien Lathouwers – Secretaris
Martien is in zijn professionele leven risicomanager bij Waterschap Rivierenland. Hierdoor heeft hij oog voor duurzaamheid, een netwerk aan mensen waar hij kennis uit kan putten en een scherpe blik op de bedrijfsvoering. Martien zit vol met verhalen, anekdotes en legt prachtige verbindingen. Door Martien zijn vergaderingen nooit saai. Regelmatig zorgt hij voor mooie opdrachtgevers, schaterlach en opgetrokken wenkbrauwen. Hij is goed in contacten leggen en ondersteunt vaak ook door gewoon de handen uit de mouwen te steken.

Leonie Meijer- Penningmeester
Leonie is in haar dagelijkse, werkende leven concern controller bij Bartiméus. Haar manier van kijken naar financiën en financiële geldstromen is een waar talent! Voor Limoenz is ze letterlijk goud waard, doordat zij precies weet wat er op financieel gebied van onze ANBI stichting verwacht wordt én hoe we dat inzichtelijk maken. Als je Leonie achter een toetsenbord ziet zitten is ze razendsnel, maar dan ook écht! Wanneer we samen iets bedenken, heeft ze het vaak een minuutje later al gefixt! Leonie is ook goed in ‘de inhoud’. Ze is liefdevol kritisch en slim, waardoor ze ons een niveautje hoger tilt. Ze is als laatste aangesloten bij stichting Limoenz en met haar erbij voelt het team compleet!

Vaste vrijwilligers

 • Paulien Ligtvoet
 • Freek Zwanenberg
 • Felix van den Hoff
 • Louise Smit
 • Kristel Hogendoorn

Sponsors en Samenwerkingen

 • Facilicom foundation
 • Willems-Koop Fonds
 • Jonge Honden
 • Museum Tot Zover
 • Duurzame Week Utrecht
 • KNMH
 • Arcadis
 • Camping De Lievelinge
 • The Green Energy Company
 • Innocent
 • MAEX Impuls
 • Mandala Festival
 • Camping de Lievelinge
 • Buurtteam Organisatie
 • Gemeente Utrecht
 • Wij3.0